Søg   Til forside   Kontakt os   Udskriv

PRIMA Frø - Blomster

Velkommen til PRIMA frø - bring farverne ind i din have!

PRIMA Frø er en spændende serie bestående af 99 specielt udvalgte sorter - krydderurter, grøntsager og blomsterfrø! PRIMA Blomsterfrø er en serie med alle tiders bestsælgere til bedet - og til den bedste pris.

Sådan sår du dine blomsterfrø:

1. Brug en beholder du kan lukke af, men som stadig har et gennemsigtigt tag, hvor solens stråler kan trænge igennem. Du kan fx bruge et minidrivhus med jord eller kokosbriketter. Alternativt kan du bruge tørvepotter, der er biologisk nedbrydelige og kan sættes direkte ned i jorden, når blomsterne skal udplantes til jorden. Bruger du tørvepotter, anbefaler vi, at du sætter tørvepotterne i enten et minidrivhus eller bruger en plantebakke, der kan opsuge overskydende vand.

2. Bruger du tørvepotter, skal disse gennemblødes først for ikke at stjæle al fugten, når du vander. Herefter trykkes 1-3 frø ned i hver "hul" med jord og vand tilsættes - ikke for meget og ikke for lidt. Jorden bør være fugtig, men ikke direkte våd. For meget vand kan nemlig slå de sarte frø ihjel. Følg vejledningen på bagsiden af posen med hensyn til så-dybde og afstand mellem frøene.

3. Stil dit minidrivhus et sted, hvor solen skinner - i en vindueskarm eller andet, hvor varmen er højere end gennemsnittet. Februars sol giver alligevel meget varme gennem vinduerne. Pas dog også på, at frøene ikke får for meget varme. Medmindre du kun har 1 sort i minidrivhuset, kan du med fordel bruge planteskilte til at markere, hvilke frø, der befinder sig hvor.

 

Hvilke blomster betyder hvad?

En rød rose betyder kærlighed - men hvad med den lyserøde variant? Eller den gule margurit?
Se mere om blomsternes signaler og betydninger her.

 

Vidste du, at man kan spise blomster?

Nogle blomster er spiselige. Se opskrifter på forskellige retter lige her:

Rødbedesalat med roser

Smørrebrød med forglemmigej

Ratatuille med lavendel

Lykkekager med firkløvere

Eller se alle de andre tips til at bruge blomster i maden.

 

Se flere tips til såning og forspiring lige her: